“Het strand”

Gemaakt door Anneke Boerma: 6 jan, 2021

Wat is er nu mooier dan een strandwandeling! Afgelopen zaterdag trok ik er samen met mijn man op uit naar de kust. Mutsen, sjaals en handschoenen mee, want het kan nogal eens waaien aan de kust en met deze temperaturen is het dan best koud. We vertrokken vanaf huis met mist en kwamen aan bij Scheveningen waar tot onze verbazing de lucht helemaal opengebroken en een winterzonnetje op ons wachtte.

Wat hebben we heerlijk gewandeld en genoten van het geluid van de zee, de frisse zeewind het zand en de golven. Overal waren mensen aan het hartlopen, kite surfen en er waren zelfs een paar dappere zwemmers. Het strand bood voldoende ruimte voor iedereen. Met de zon in onze rug liepen we langs de vloedlijn naar de Pier van Scheveningen. Soms over geultjes springend en door het mulle zand ploeterend. Wat heerlijk die frisse zeelucht. Ik voelde me gezegend.

Maar ik zou geen mantelzorgmakelaar zijn als ik mezelf niet de vraag zou stellen: Hoe doen minder validen dat eigenlijk? Op het strand en aan de vloedlijn komen. Kunnen zij ook van deze mooie plaatsen aan onze Nederlandse kust genieten? Ik had wel eens zo’n rolstoel met van de grote wielen gezien, maar hoe kom je daar eigenlijk aan?

Ik ben daarom op onderzoek gegaan en vond deze overzichtelijke brochure. Hierin staan alle plekken langs de Nederlandse kust vermeld waar je een strandrolstoel kunt lenen/huren.

Wist je dat je niet alleen een rolstoel voor op het strand, maar ook een voor in het water kunt lenen/huren?
Hoe leuk is dat!

Image
Strandrolstoel - Anneke Boerma

Misschien heb jij wel iemand in je omgeving die al heel lang niet meer naar het strand is geweest en die je hiermee ontzettend blij zou kunnen maken. Wellicht heb je nog andere goede tips m.b.t. minder validen en het strand. Laat het me weten, dan deel ik deze in een volgend blog.

"Want het strand moet toch voor iedereen toegankelijk zijn!"

Mijn Favoriete Posts

Wat vergoedt uw zorgverzekeraar?

Als u aanvullend verzekerd bent worden uw kosten meestal gedekt door uw zorgverzekeraar. U kunt dit controleren op de tarieven pagina.